YAPILIŞI :

 

1-Su ve Un yoğurulurken Maya ilave edilir.
2-Maya hamura iyice karıştığında Tuz ilave edilir,yoğurmaya devam edilir.Yoğurma işlemi tamamlanınca hamur yaklaşık 350 gram kesilir ve 1.dinlendirme işlemine alınır.
3-Dinlenen hamur,baget şekil verme makinesiyle 55-60 cm. uzunluklarında şekillendirilir ve yaklaşık 40-45 dakika sürecek son dinlendirme işlemine tabi tutulur.Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra hamura bıçak atılır ve uygun sıcaklık derecesinde buhar verme işlemiyle pişirme işlemi yapılır.

 

Hamur FormülasyonuMiktar (Kg)
    Un 100
Su

±60

Maya 

4

Tuz

2

Malt Unu 

0,1

Gluten

1



 


Takip Edin: