YAPILIŞI :

(Direkt Metot)

1-Kuru bileşenler (Tuz,maya ve katkı maddesi)homojen olarak karıştırılır.Maya ile tuz aynı anda  verilmemelidir.
2-Suyun tamamı karışımın üzerine dökülüp,hamur kısa süreli (10-15 dak.)yoğurulmalıdır.İdeal hamur sıcaklığı 27 0C dir.
3-50 dakika ilk dinlendirmeye alınan hamurlar,600g.olarak kesilip,şekil verildikten sonra,60 dakika ılık (16-30 0 C’de 70-80’lik rutubetli)ortamda dinlendirilip,210 0C’de 55-60 dakika tost tavalarında pişirilmesi uygundur.

 



Hamur Formülasyonu           

%( Un Esasına Göre )

Miktar (kg)

Çavdar Unu

-

-

Buğday Unu

-

20.0

Su

68.0

68.0

Maya

1.5

1.5

Tuz

2.0

2.0

Katkı Maddesi(Çavdar Ekm. Katkısı

2.5

2.5



 


Takip Edin: