YAPILIŞI :

1-Kepek ve su karışımı 90 dakika bekletildikten sonra homojen bir karışım olacak şekilde bileşenler karıştırılır.Tuz ise yoğurmanın ¾ kısmında verilmelidir.
2-Yoğurma işlemi bitirildikten sonra 60 dakika ıslanka (1.Dinlendirme)verilmelidir.
3-İstenilen gramajda kesilen hamurlar,yuvarlanarak şekil verilip tepsi ya da tavalara yerleştirilir.
4-Üzerlerine yumurta ya da bulamaç sürülüp kepek serpilebilir.İdeal fırın sıcaklığında ön bir buhar verilerek pişirebilinir.

 

 



Hamur Formülasyonu

Un Esasına Göre (%) 

Miktar (g)

600g.kepek,1500g.su karışımı
(90 dakika bekletilir)

70.0

2100

Direkt buğdayın öğütülmesiyle
elde edilmiş un

-

1000

Normal buğday unu

-

2000

Su

50.0

1500

Hafif ekşi hamur

8.3

250

 Maya(Normal ekmek mayası)

 3.0

 90

 Tuz

 3.0

 90



 


Takip Edin: