Ön Hamur

 

2000 g. Mısır,2700 g. Sıcak kaynayan su içerisinde karıştırılıp,12 saat bekletildikten sonra,1200 g. su 15 g. maya ve 1800 g. yarı yarıya buğday unu ve mısır unu karıştırılıp,12 saat daha bekletilir.Bu karışıma;

 


Hamur Formülasyonu% (Un Esasına Göre)Miktar ( g )

Yarı yarıya buğday unu ve mısır unu

36.6

2200

Kuru üzüm

18.3

1100

Yağ

2.5

150

Tuz

2.5

150

Şeker

5.0

300

Maya

2.5

150

Su

7.5

450



YAPILIŞI :

 

1-Ön hamurlar hazırlandıktan sonra maya,şeker ve un karıştırılır.Yoğurmanın 2/3’lük bölümünden itibaren mısır unu,yağ,tuz ve son olarak kuru üzüm karıştırılır.

2-Hamur kitlesi 60 dak. 1.dinlendirme işlemi sonrasında istenilen gramajda kesilip şekil verilerek,soğuk yağlı bir zeminde kısa bir dinlendirmeye alınır.

3-Daha sonra hamur yüzeylerine yumurta sürülüp,kesik atılarak,uygun sıcaklık derecesinde buharsız olarak fırımda pişirilir.



 


Takip Edin: