Ön Hamur:
Hamur Formülasyonu         % (Un Esasına Göre )   Miktar (g)

1600 g.su

64

1600

20 g.maya

0.8

20

2000 g.tam buğday unu

-

2000


Yaklaşık 180 C olacak şekilde bir ön hamur hazırlanır.Ve bu hamur 8 saat bekletilir.

Esas Hamur:

Su

16.0

400

Maya

2.0

50

Tuz

2.4

60

Tam buğday unu

-

500


YAPILIŞI :

1-Tüm bileşenler uygun şekilde birleştirilip,hamur sıcaklığı yaklaşık 200C olacak şekilde yoğurma işlemi yapılır.
2-Yoğurma sonrası 60 dak. 1. dinlendirme yapılır.
3-Hamurlar istenilen gramajda kesilip işlenir.
4-Son dinlendirme işleminden sonra,uygun sıcaklık derecesinde pişirilir


Takip Edin: