YAPILIŞI :

 

1-Yulaf ve tuzun haricindeki tüm bileşenler karıştırılır.
2-Yoğurmanın 1/3’lük kısmında yulaf ve tuz karıştırılır.60 dak.1. dinlendirme işleminden sonra hamurlar kesilip,uygun şekilde işlenir.
3-Son dinlendirme işleminin ardından,hamurların yüzeylerine yumurta sürülüp uygun sıcaklık derecesinde az bir buhar verme işlemiyle pişirme işlemi yapılır.

 

Hamur Formülasyonu  % (Un Esasına Göre)Miktar (g)
Tam buğday unu - 3000

Yulaf kırması

-

1000

Hafif ekşi hamur

2.5

100

Tuz

2.5

100

Maya

5.0

200

Su

75.0

3000

(Hamur sıcaklığı 22-24 0C arasında olmalıdır.)



 


Takip Edin: