Sarmaşık gerek beyaz undan yapılan “Beyaz Tost Ekmekleri” gerekse farklı unlardan yapılan “Çeşitli Tost Ekmeklerin” üretimi için tam otomatik veya yarı-otomatik anahtar teslim çözümler sunar.
Taban ekmeği nedir? Şekile bağlı olmaksızın, direk fırın tabanında pişirilen ekmeklere taban ekmeği denilmektedir.
Taban ekmeği imalatında kalıp veya tepsi kullanılmaz. O nedenle üretimde konveyörler, pasalar veya pasa tahtaları kullanılır.
ABD Standartlarına göre, hamburger ve sandviçler 227 g'dan daha hafif olan ürünlerken, somun ekmekler net ağırlığı 227 gr’ı asan ürünler olarak sınıflandırılır.
Daha yaygın türlerden bazıları; hamburger, sandviçler, rol ekmekler, Kayser ekmeği, bagel (simit) en yaygın türlerden bazılarıdır. Hamburger ve sandviç çeşitliliği formülasyon, sekil ve boyut bakımından sınırsızdır. (Pişirme Bilimi, 3)
“Peksimet sert, kuru bir bisküvi veya iki kez pişmiş bir ekmektir. Bazen bebek diş çıkarma gıdası olarak kullanılır.
Bazı kültürlerde peksimet, ekmek yerine kekten yapılır: bu ürünler “kek peksimeti” olarak adlandırılır.
“Artizan gıdalar ekmek, peynir, meyve reçelleri, kurutulmuş etler, içecekler, yağlar ve sirkeleri kapsar” (Wikipedia)
Artizan ekmekler, geleneksel isleme yöntemleriyle yapılan birkaç farklı ekmek türünü ifade eder.
Grisini, bir başka deyişle galeta, İtalya’da ortaya çıkıyor. Farklı çap ve boylarda olan kuru bir üründür.
İtalyan grisini` ye benzemesine rağmen, Türk grisini biraz daha kalın ve gevrektir. Genelde susam, haşhaş tohumu serpilir, bazen de anason aroması veren rezene tohumları kullanılarak yapılır.
“Ramazan Pidesi… geleneksel yumuşak mayalı Türk ekmeğidir. Yuvarlak ve oldukça düz formda ve örgü benzeri bir kabuğa sahip olan Ramazan Pidesi, buğday unu maya ile yapılır ve üzerine susam veya çörek otu serpilir.
Bu ürün Ramazan ayı boyunca geleneksel olarak iftar ve sahur sofralarında servis edilir. (Wikipedia)
Kruvasan pul pul bir dokuya sahiptir ve genellikte tatlı tadını içindeki dolgu malzemesinden alır.
Pul pul, kat kat yapısı hamur ve yağ katmanları oluşturmak için laminasyon olarak adlandırılan işlemle üretilir.
Kek dünyanın dört bir yanında insanların sevdiği favori ürünlerden biridir.
Tüketim alışkanlıkları değiştikçe, belirli kek türlerinin de popülaritesi değişmektedir.
“Baklava, kıyılmış fındık fıstık ile doldurulmuş ve şurup veya bal ile birlikte tatlandırılmış, filo katmanlarından oluşan, zengin, tatlı bir hamur isidir...
Baklava, geleneksel olarak hamur katmanları arasında Antep fıstığı, ceviz veya badem doldurularak yapılır.
İnternet sitemizde ve mobil uygulamamızda çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Aydınlatma Metni’ni incelemenizi rica ederiz. İnternet sitemizi ve mobil uygulamamızı kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve içerik ve reklamları kişiselleştirmek için çerez kullanımına izin veriyorsanız, lütfen 'Kabul Ediyorum' seçeneğini tıklayınız.