Bazı Projelerimiz
  • 1 Shutterstock 1253519698 Baguette Bread Baget Ekmegi
  • 2 Shutterstock 766756708 Baguette Bread Baget Ekmegi Khleb
  • 3 Shutterstock 426772492 2 Ciabatta Bread
  • 4 Shutterstock 718722211 Bread Bakery Sour Dough
  • 5 6G2A6155 Sour Dough Bread
  • Baguette Bread Baget Ekmegi
  • Eksi Mayali Ekmek Sour Dough Bread Hearth (1)
    Artizan Ekmekler

    “Artizan gıdalar ekmek, peynir, meyve reçelleri, kurutulmuş etler, içecekler, yağlar ve sirkeleri kapsar” (Wikipedia)

    Artizan ekmekler, geleneksel isleme yöntemleriyle yapılan birkaç farklı ekmek türünü ifade eder.

    Çoğunlukla pişirildikten sonra hemen taze olarak tüketilirler. Tadı, dokusu ve şekli eski tarz geleneksel ekmekler gibidir. Baget, ciabatta, focaccia, ekşi mayalı ekmekler, bazı rol ekmekleri artizan ekmek türlerinden bazıları olarak kabul edilir.

    Baget Ekmeği

    “Baget, temelde yağsız hamurdan yapılan uzun, ince bir Fransız ekmeğidir. (Wikipedia)
    Baget ekmeği, en popüler olanı uzun somun olarak veya baget gibi görünen birçok şekil ve uzunlukta yapılır. Bagetler genellikle 454 g somun için yaklaşık 46 cm uzunluğunda ve 680 g pound somun için 61 cm uzunluğunda yapılır. Ayrıca yarım baget veya farklı boyut ve ağırlıkta daha küçük boyutlu baget ekmeği vardır.

    “Makine prosesi el işçiliği ile karşılaştırıldığında temel fark hamur gelişimidir. Makine ile hamur işleme prosesinde; hamur yoğurma surecinde hamur gelişimi tam olarak tamamlanmalı ve isleme surecinde oluşacak strese dayanabilmesi için biraz normalden biraz daha fazla fermente edilmelidir.” (Pişirme Bilimi)

    Ciabatta

    “Ciabatta, İtalyanca: Fransız bagetlerinin popülaritesine yanıt olarak 1982 yılında Verona, Veneto'da bir fırıncı tarafından yaratılan buğday unu, su, zeytinyağı, tuz ve mayadan yapılmış bir İtalyan beyaz ekmeğidir. Ciabatta biraz uzatılmış, geniş ve yassıdır ve birçok varyasyonda pişirilir.” [Wikipedia]

    Ekşi Mayalı Ekmek

    “Ekşi Mayalı Ekmek, doğal olarak oluşan laktobasiller ve maya kullanılarak hamurun fermantasyonu ile yapılır. Ekşi mayalı ekmek, laktobasil tarafından üretilen laktik asit nedeniyle fırıncı mayası ile yapılan ekmeklerden daha ekşi bir tada ve daha iyi doğal tutma özelliklerine sahiptir.” [Wikipedia]

    Eksi Maya Starterlar

    “Ekşi maya hazırlanması, fermente edilmiş bir karışım olan ön fermantasyonla… yabani maya ve laktobasil içeren bir mikroorganizma kolonisi içeren un ve su ile gerçekleştirilir. Eksi maya starter`ler hamura lezzet katar ve bazı formüllerde birincil işlevleri olabilir. Starterin amacı güçlü maya üretmek ve ekmek için gereken aroma geliştirmektir. Pratikte su/un oranı (hidrasyon) oranı değiştiği için birkaç çeşit starter vardır. Starter sulu likit bir hamur olabildiği gibi, sert bir hamur da olabilir.” (Wikipedia)

    “Eksi maya stareterler ekmeklere lezzet katar ve bazı formüllerde birincil işlevleri olabilir.

    Ancak eksi maya gerçek bir mayadır. Bir eksi maya, ekmek ve rol ekmeklerin raf ömrünü artıracak kadar asidiktir. Geleneksel yöntemlerle maya hazırlamak her zaman zaman alıcıdır.

    Her eksi maya, seçilen bileşenlere ve herhangi bir ortamdaki yabani maya türüne bağlı olarak kendi özelliklerine sahiptir. Hem buğday hem çavdar unları eksi maya starterlarda kullanılmaktadır. Buğday unları laktik asit üretir; çavdar unu asetik asit geliştirir. Bu asitler pismiş ekmeğin lezzetini etkiler. Organik unlar, en az işlendikleri ve geleneksel unlarda bulunan katkı maddelerini içermedikleri için eksi maya starterlar için en kolay yöntemdir.” (Amerika Mutfak Enstitüsü, Pişirme ve Pastacılık)

    Sarmaşık Artizan Ekmek Üretim Çözümleri sayesinde artık ekmek üreticileri verimli bir şekilde ekşi mayalı ekmekleri geleneksel yöntemlerden çok daha az zamanda ancak geleneksel tatları muhafaza eden tatlarda üretim yapabilmektedir. Sarmaşık Grup mükemmel kalitede artizan ekmekleri üretimi için ihtiyaca ve talebe göre çok çeşitli üretim çözümlerini müşterilerine sunmaktadır.  Sistem konfigürasyonu ve işleme yöntemleri ekmek tipine ve üretim kapasitesine göre tanımlanır. Sarmaşık Grup, artizan ekmek üretimi ile ilgili müşterilerin fikirlerini ve projelerini hayata geçirmek için projeler geliştirir, tasarımdan işletmeye almaya kadar her aşamada kaliteli ve uzun ömürlü ürünleri ile müşterilerini destekler.

    Daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var? Lütfen bizimle iletişime geçin. Uzmanlarımız tüm sorularınızı cevaplayacaktır.