“Baklava, kıyılmış fındık fıstık ile doldurulmuş ve şurup veya bal ile birlikte tatlandırılmış, filo katmanlarından oluşan, zengin, tatlı bir hamur isidir...
Baklava, geleneksel olarak hamur katmanları arasında Antep fıstığı, ceviz veya badem doldurularak yapılır.
Karadeniz bölgesinde fındık genellikle baklava dolgusu olarak kullanılır; fındık ayrıca geleneksel bir baklava türü olan Sütlü Nuriye`de dolgu olarak kullanılır…Şöbiyet ise içerisinde fıstık yan sıra taze krema içeren bir baklava turudur.” (Wikipedia)
Türkiye’nin yansıra, aynı zamanda baklava Orta Doğu’da, Doğu Akdeniz’de, Balkanlarda; Kafkasya Türkler, Araplar, Yunanlılar, Ermeniler ve Bulgarlar tarafından iyi bilinir ve tüketilir. Her bölgenin baklava üretiminde kendi dokunuşu ve damak tadı vardır.
Gerek Türkiye’de gerekse uluslararası pazarlarda baklava pişirmekte en çok MODERN Serisi Boru Isıtmalı Katlı Fırınlar ve MODERN_Karafırın Serisi Boru Isıtmalı Katlı Kara Fırınlar tercih edilmektedir.
Baklava imalatı için daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var? Lütfen bizimle iletişime geçin. Uzmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.